Kreacionizmus Egerben

      19 hozzászólás Kreacionizmus Egerben című bejegyzéshez

“Az utolsó időben az evolúcióelméletet komoly kritika éri, első sorban a természettudományok irányából. Az előadás bemutatja, hogy az evolúcióelmélet ellentmond az informatikának, termodinamikának, kémiának, matematikának, paleontológiának, de még a biológiának is. Szó esik az evolúcióelméletet társadalmi vonatkozásairól is.”

Remélem kedvcsinálónak elég ennyi Dr. Holovács József előadásához, amelyet az EKTF Tudományos Szieszta programja keretén belül tart majd. Gondolom a cím arra vonatkozik, hogy ez egy olyan időszak lesz, amikor a tudományos gondolkozás sziesztázik…

(Megj: az EKTF rektora ősszel egy mini-konferencia meghívottjait köszöntve vadul ecsetelte, hogy ők készek mindenre, az egyetemi státusz megszerzéséért. Talán ott kellene kezdeni a dolgot, hogy egy kis minőségellenőrzést tartanak a főiskola rendezvényein…)

19 thoughts on “Kreacionizmus Egerben

  1. Ismeretlen_60488

    Dr. Holovács amúgy jobbára matematikai és informatikai témákban utazik, szóval valószínűleg expert lesz evolúcióból…

    Reply
  2. Ismeretlen_100039

    Szerintem le kellene ültetni a fickót beszélgetni Mérő Lászlóval, mert ő meg arról van meggyőződve, hogy a gazdaságban is prímán megfigyelhető az evolúciós folyamat (lásd Élő pénz c. könyvét).

    Reply
  3. primavis

    szivesen fogadom Holovács urat hallgatónak most 9-jére indult kurzusomra az ELTE-n. S majd a nyáron le is vizsgáztatom abból, hogy voltaképpen mi az evolúció és hogyan is zajlik majd 4 milliárd éve folyamatosan a Földön. De addig is megkérném, hogy ne beszéljen butaságokat, pláne egy tudományosnak nevezett összeröffenésen!

    Reply
  4. Dömper Ármánd

    Már megint az a fránya termodinamika. Egy kisebb összegben fogadni is mernék rá, hogy a doktor úr ugyanazt fogja mondani, mint általában az ilyen ID-s stand-up bulikon. Lehet, hogy ez ilyen franchise rendszerben működik és akár én is megvásárolhatom a jogokat, hogy végighaknizzam az országot egy evolúcióellenes műsorral?

    Reply
  5. SexComb

    Miért nem tudnak a kreacionisták valami eredetit kitalálni? Szóról-szóra ugyanazt a tömény hülyeséget nyomják húsz éve, amit ráadásul már ezerszer meg is cáfoltak, de mindig van aki újrakezdi.

    Érdemes megnézni Dr. Holovács József munkásságát is, különösen érdekes a tíz legfontosabb tudományos publikációja.

    http://www.ektf.hu/ujweb/index.php?page=317

    Reply
  6. kolorado

    Az egészben sztem az a legdurvább, hogy ez a fickó az MTA doktora. Kérdés, hogy az akadémia tud-e erről, mindenesetre teljességgel elfogadhatatlan, hogy valaki az MTA doktoraként ilyen előadást tartson. Csak mellesleg: Michael Reissnek, a Royal Society oktatási igazgatójának ennél sokkal kevesebbért kellett távoznia nem olyan rég, mikor az Intelligent Designnal kapcsolatban egy félreérthető megjegyzést tett…

    Reply
  7. Joska

    Azért kíváncsi lennék hogy ez a Holovács meg a hasonszőrűek mit szólnának, ha egy biológus ugatna bele az ő szakterületükbe és kezdene el vmi marhaságot bizonygatni pl. az informatikával kapcsolatban a laikus közönségnek. (Természetesen úgy állítva be a dolgot, mint bizonyított tényt, amit a gonosz és maradi informatikusok nem hajlandóak tudomásul venni.)

    Reply
  8. KekPafrany

    Touche 😀

    “Gondolom a cím arra vonatkozik, hogy ez egy olyan időszak lesz, amikor a tudományos gondolkozás sziesztázik…”

    Egyetértek. De még mennyire 🙂

    Reply
  9. Tgr

    Ízenlítőül:

    Logikus azt feltételezni, hogy a bonyolultabb rendszer tervezése és vezérlése nagyobb intellektuális erőforrást igényel, mint az egyszerűbb rendszer. Ezt formálisan így lehet leírni. Ha a k-ik rendszer bonyolultságát Bk-val jelöljük, a megfelelő szükséges intellektuális erőforrást Ik-val, akkor teljesül:

    B1 < B2 < … < Bn-1 < Bn és I1 < I2 < … < In-1 < In. Mivel az emberi szervezet – a legbonyolultabb ismert nagy rendszer, ezért annak a tervezése és vezérlése (automatikus módban) a legnagyobb intellektuális erőforrást igényel.

    Reply
  10. kocka

    Látom elszabadulnak az érzelmek, amikor szóba jön a kreacionizmus 🙂 Amúgy jó példa arra, hogy az ember ne egyen meg akármit csak azért mert egyetemen azt mondták.

    Reply
  11. Ismeretlen_140536

    Csak én érzem úgy, hogy a kreáltak egyre aktívabbak, egyre több, különböző fórumon képviseltetik magukat, egyre agresszívabbak és igyekeznek mindenre és mindenkire lecsapni, ami és aki nem az ő szájízük szerint tesz? Esetleg túlérzékeny vagyok a megnyilvánulásaikkal szemben?

    Reply
  12. Joska

    #10: Hát ez kurvajó! Amellett hogy hetet-havat összehord, mégcsak helyesen írni sem tud! Fájdalmas olvasni a sok hiba miatt. Hogy lehet egy ilyen ember doktor?!

    Szerintem be kéne vezetnie az összes egyetemnek, hogy ha bármely tagja népbutító tevékenységet folytat, annak azonnali hatállyal felmondjanak egy fegyelmi kíséretében. Hiszen egy ember nem állhat egyszerre a tudomány és az áltudomány szolgálatában.

    Reply
  13. Norb

    Beleolvastam a fent linkelt dokumentumba. Nem fogok részletesen beszámolni, inkább a benyomásaimat ismertetném.

    A leírt anyag mintegy 60 százaléka értelmes, bár köze sincs a biológiához, annál több a vezérléselmélethez.

    Mintegy 20 százalék szalonfilozófia, értelme nincs.

    A fennmaradó 20 százalék tárgyi tévedés, vagy homályos, logikátlanul összefűzött katyvasz.

    Mindenesetre az egész iromány MTA doktorhoz méltatlan, a kor színvonalától elmaradott.

    Reply
  14. Ismeretlen_152993

    Az evolúcióelméletet mint tudományos megközelítését az élővilág évezredeken keresztül zajló változásának aligha érheti megrendítő kritika. Talán a fajok keletkezését igen, de azt is bekellene bizonyítani. Azt állítani, hogy nem a környezeti hatások következménye lehet, sőt kell is, ha van rá nyomós ok. No ez a nyomós ok hiányzik. Igaz, a hirtelen ugrások elmélete sincs igazolva,de ez egy elfogadott elmélet. A teremtés is az, de mégis logikátlan. Logikus is lehetne, ha valaki azzá tenné.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.