Mijez?

A Kritikus Biomassza egy főként biológusokból álló baráti társaság blogja, ahol megmondjuk a véleményünket mindenféle biológiával kapcsolatos témáról és nemcsak…

Ez volt a CriticalBiomass / Kritikus Biomassza bemutatkozó szövege, amikor még 2005. októberében először élesedett a freeblog.hu-n. Azóta nagyon sok év eltelt, régi szerzők kikoptak, új szerzők jöttek, így a “baráti társaság” is már csak lazábban értelmezhető, de ami összeköt az továbbra is az, hogy ha van véleményünk biológiával kapcsolatos kérdésekről, akkor nem vagyunk restek azt megosztani.

Azt ígérhetjük, hogy megpróbálunk minden témát tudományos igénnyel körbejárni, azt viszont nem, hogy a levont következtetéseink feltétlenül mindig népszerűek is lesznek. Kulturált vitának mindig helyet adunk, de ha úgy adódik, sosem leszünk restek berekeszteni a parttalan és személyeskedő hozzászólás folyamokat.

Erős túlzás lenne azt állítani, hogy a CriticalBiomass köré egész “ökoszisztéma” nőtte ki magát, főleg, mert rapszodikus, hogy mennyire gyakran frissül a blog, de a blog nélkül valószínű, hogy nem lenne a mai formájában Budapest Science Meetup és nem született volna meg az impakták sem.