Egely és az LMP Energia Munkacsoportja

Nem ragoznám a végtelenségig a hírt, de arra keresem azért a választ, hogy kik azok, akik jelen pillanatban, a hír kipattanása után kb egy héttel, még adják a nevüket az LMP Energia Munkacsoportjához? Illetve, azok akik adják, hogyan képzelik az eljövendő szakmai vitákban ledolgozni azt a hátrányt, amit az “Egely György az LMP jelöltje” ténymegállapítás okoz…?

47 thoughts on “Egely és az LMP Energia Munkacsoportja

  1. iii

    Az energia munkacsoport egy adhoc dolog, hivatalosan ilyen nincs. Van a programíró csapatnak egy része, amelyik ezzel foglalkozik, vsz. ezt értették ez alatt.

    Teljesen mindegy, kik vannak ebben, Egely jelölésének semmi köze az LMP energiapolitikájához, Egely találmányainak semmi köze az LMP-hez, mégha a nyilatkozatában ez is szerepel, ez nem így van. Egelyt a helyi szervezet, mint helyben ismert és elfogadott embert jelölte ÖNKORMÁNYZATI képviselőjelöltnek. Nem párttag, még csak a budakeszi LMP-listán se szerepel. Le lehetne már nyugodni ezzel.

    Egyébként meg a tegnapi napon Egely lemondott jelöléséről, megértve hogy az ellene indított hadjárat és a félreérthető Index-interjúja kárt okoz az LMP-nek.

    Reply
  2. Ismeretlen_10065

    Egely jelölésekor teljes személyét legitimálta az LMP, mind a budakeszi polgárt, mind a budakeszi “feltalálót”. Ezt nem lehet elbagatellizálni, a “morális kockázat hiányáról” kiadott közlemény, meg döbbenetes maszatolás: a fazon abból él, hogy nem működő gépeket ad el, és valótlanságokat állít a könyveiben.

    A választmány azon tagjai, akik végül zöld utat adtak Egely potenciális jelöléséhez, egyértelműen alkalmatlanok a feladatuk ellátására, hiszen a pártnak nagyon nagy kárt okozó dolgot írtak alá, és kitaláltak hozzá egy döbbenetesen gyenge lábakon álló érvelést.

    Ha Egely magától mondott le, és nem az LMP kérte fel erre, akkor ez meg külön ciki a párt részére…

    (Ja, és nem indult “hadjárat ellene”, ezt a baromságot el se kellene kezdeni terjeszteni. Sok ember elmondta róla a véleményét, miszerint egy kókler. Mivel a tények alátámasztják ezt az állítást, nincs miről vitatkozni.)

    Reply
  3. iii

    Nem értünk egyet.

    Egelyt, mint közéleti embert legitimálta az LMP, nem mint feltalálót. Az LMP nem találmányi hivatal, nem hivatott eldönteni, hogy jók-e a találmányai vagy sem. Egely ellen egyetlen perről sem tudok, nem ítélték el. Akkor miről beszélünk?

    Ahogy például Kukorelly Endrének sem az írói munkásságát legitimálta az LMP, mert az nem az ő dolga. A közleményt csak primer rosszindulattal lehet maszatolásnak hívni. Nehéz megérteni a demokrácia működését annak, aki ahhoz szokott hozzá, hogy mindent az alcsúti rezidencián döntenek el :->.

    Én se hiszek Egely találmányaiban, de ezt a dolgot képes voltam kettéválasztani. Ilyen alapon a komplett homeopátiás ipart, a gyógytermékek zömét, a bifiduszos kefireket, a szelénes kenyeret, az Ezo TV-t és még sorolhatnám, mennyi mindenkit kellene csalónak tartani és kizárni a választhatóságból, ugye?

    Az meg külön aranyos, hogy az is baj, ha jelölték, meg az is baj, ha lemondott. Ha meg az LMP mondatta volna le, az mégmégmég cikibb lett volna, mi? Ha van sapka, az a baj, ha nincs, akkor meg az.

    A lemondás egyébként nem hivatalos még, úgy hogy nagyon ne terjesszed :).

    Reply
  4. Ismeretlen_27046

    Egely engem is nagyon szíven ütött, és értem az lmp motivációját, hogy szubszidiaritás- azaz nem bírálták felül viszont nem értek egye t vele én sem, mármint, ha tényleg elkötelezett lmp-ért tenni kész ember lenne, akkor meg kellett volna vele beszélni, hogy bocs, de azért nem , mert, ha meg nem is az akkor miről beszélünk..

    mindenesetre az esemény fájt nekem is rendesen és szerintem az lmp egyik legerősebb önpofonja lett

    Reply
  5. Ismeretlen_20867

    “Az LMP nem találmányi hivatal, nem hivatott eldönteni, hogy jók-e a találmányai vagy sem.”

    Egy zöldpártról van szó, amelynél fontos, hogy mit gondol az alternatív energiákról.

    Ha összeáll Egelyvel, az csak egyet jelent: nem képesek megkülönböztetni a valóságot a fantáziától.

    Reply
  6. Ismeretlen_10065

    @iii:
    1.) Az alcsútozás qrva szánalmas, figyelembe véve, hogy a választmánynak lehetősége lett volna az LMP-ben is vétózni, tehát azért nincs anarchia ott sem.
    2.) Vegyük át: Egely azt mondja, hogy készített örökmozgót, de Egely sosem mutatott be örökmozgót => Egely nem mondott igazat. Ez morálisan teljesen rendben van az LMP szerint.
    3.) Nem kell a kóklereket kizárni a választhatóságból, de azért aktívan felkarolni őket, azért egy elég más kategória, nem gondolod.
    4.) Ha az LMP termtud végzettésgű emberi _nyilvánosan_ fellépnek Egely ellen, és _ezután_ mond le az öreg, az lett volna az egyetlen vállalható út.

    @tombenko: Azért mert ez nem változtat azon a látszólagos tényen, hogy az LMP indította volna, vagyis vállalhatónak tartották.

    Reply
  7. iii

    A 4) pont történt, de nem nyilvánosan. Még meg is kellett volna vesszőzni magukat a főtéren, nem?

    2) Ez logikai hiba, attól hogy nem mutatta be még nem biztos, hogy nem készített. És ebből se jön ki, hogy csaló, nem okozott kárt senkinek.

    Én már 5 éve nem hallottam Egelyről, ezt az örökmozgó-dolgot se hallottam, csak a pörgettyűjét ismertem valamennyire. Mint természettudományos végzettségű ember, nem is foglalkoztam ilyen marhaságokkal. Könnyen el tudom képzelni, hogy a helyiek nem voltak ezzel teljesen tisztában.

    Ég és föld az alcsúti központ meg az LMP működése, ezt elhiheted.

    Reply
  8. fuhur

    @iii:
    “Én se hiszek Egely találmányaiban, de ezt a dolgot képes voltam kettéválasztani. Ilyen alapon a komplett homeopátiás ipart, a gyógytermékek zömét, a bifiduszos kefireket, a szelénes kenyeret, az Ezo TV-t és még sorolhatnám, mennyi mindenkit kellene csalónak tartani és kizárni a választhatóságból, ugye?”

    Amiket felsoroltál azokat mind csalónak kellene tartani. Én ezeket csalónak is tartom. Egelyt is. Kizárni nem kell senkit a választhatóságból, de pl az én szavazatomat az LMP ezzel bukta.

    Reply
  9. Tgr

    Szerintem nem kevesen voltunk, akik azért szavaztunk az LMP-re, mert ez volt az egyetlen párt, amelyik nem alternatív valóságot épít és abba próbálja becsalogatni a saját szavazóit, hanem hajlandó a valódi valóságnak elsőbbséget adni. (Kivéve pár méregzöld témát, mint pl. a génmódosított növények, de ott még lehetett bízni benne, hogy idővel kinövik.) Ezt az imázst rombolta le egy jól irányzott rúgással Egely indítása. Az LMP nem találmányi hivatal, persze, de ha találmányi hivatalra van szüksége ahhoz, hogy eldöntse, hogy az a valóságkép, aminek az építgetéséről és népszerűsítéséről Egely közszereplő tevékenysége szól (mert hogy Egely feltaláló mit épít magának a sufniban, az egyébként a kutyát sem érdekli), vállalható-e a számukra, akkor nem szeretném őket semmilyen felelős pozíció közelében látni a következő ezer évben, mert teljességgel alkalmatlanok minden olyan döntés meghozatalára, amihez a valóság és nem valóság megkülönböztetésének a képessége szükséges.

    Egyébként meg az LMP politikai éleslátásáról sem fest túl hízelgő képet az, hogy így hagyták magukat behúzni a csőbe. Egely nyilván pontosan látta előre, hogy mi lesz a következménye az ő indulásának, és az egész epizódot kitűnően bele tudja majd illeszteni a maga “üldöznek & elnyomnak a gonosz ortodox tudósok” mitológiájába, az LMP-nek meg esélye sincs arcvesztés nélkül kijönni az ügyből, és ezt a választmánynak valóban előre kellett volna látnia.

    Reply
  10. Ismeretlen_140536

    Az LMP zöld szemüvegén keresztül nézve egész jónak tűnhet egy Egely-féle, nullemissziós vízzelhajtott esetleg nullpontenergia-kinyerős járgány. Ezzel az erővel azonban példaként hozhatnák fel a söprűn röpködő gonosz nénikék módszerét, mint követendő, környezetbarát közlekedési alternatívát.

    Reply
  11. lacalaca

    @iii: Persze, Egelyt teljes nyugalommal jelölheti az LMP, ha nem zavarja, hogy személyével szavazatokat veszít. A választót ugyanakkor könnyen feszélyezheti a feltételezés, hogy Egely nézetei (vagy hasonló “alternatív” nézetek) beszivároghatnak az LMP elképzeléseibe. Lásd az erőművek megszabályozásának ötlete (eleve összekeveri az erőműveket az áramszolgáltatóval), széndioxid-bontó (fizika 1×1: honnan az energia a botáshoz? csak nem a motorból?…).

    Legfeljebb nem szavaznak rájuk – várjunk csak…

    Reply
  12. Ismeretlen_10065

    @bubuka_visszater: A kép az “öt perc fotosop, lefekvés előtt” foglalkozás keretében készült, ami a croppolás elképesztően béna minőségén (sajnos) meg is látszik.

    Reply
  13. Ismeretlen_10065

    @Tgr: szépen befér a lábreflexológia, aromaterápia és ajurvédikus orvoslás közé.

    @csibu: amikor iii írta, hogy “még nem hivatalos”, a párt facebookos üzenőfalán már 50 perce kint volt a hír.

    Reply
  14. Ismeretlen_124057

    “Egely ellen egyetlen perről sem tudok, nem ítélték el. Akkor miről beszélünk?”

    Arról, hogy a politikai morál ennél többről szól. Gondolj a szerencsétlen “helótázó” Király Zoltánra. Ő aztán végképp semmit sem csinált , amit bármely egységsugarú egyetemista nem vitt már véghez legalább egyszer. Mégis mennie kellett.

    Reply
  15. Vámos Zsolt

    Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves hozzászólók!

    A fenti plakátkép egy vicc. Ilyent egy LMP szervezet sem hagyott jóvá. Pártunk neve: Lehet Más a Politika.

    A helyi önkormányzati képviselő-jelöltek kiválasztásáról a helyi LMP szervezet dönt. Az LMP Országos Választmányának nem kell jóváhagynia. Egyébként ez fizikailag is nehéz lenne, mivel kb. 800 jelöltet indít az LMP.

    A belinkelt cikket elolvastam, s azt kell mondanom, hogy Egely György nagyon értelmes válaszokat adott az összes kérdésre. Eddig nem is ismertem az urat, de most már nagyon kíváncsi vagyok rá.

    Én sajnálom, hogy visszalépett a képviselő-jelöltségtől.

    A fenti kritikákra válaszként pedig Máté evangéliumából idéznék:

    Mt 7.1
    Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek!
    Mt 7.2
    Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni.
    Mt 7.3
    Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre?
    Mt 7.4
    Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van?
    Mt 7.5
    Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből!

    További szép napot!
    Vámos Zsolt

    Reply
  16. Vámos Zsolt

    Olvassátok el a “Apokalipszis 2012 – Egely György tanulmánya” című írást:

    http://egely.hu/?page=dokumentum&lang=hun&id=6

    Az első részben nagyon érdekesek a meglátásai az olaj- és autóipar működéséről. Szerinte ezek árfelhajtó kartellezése és az energetikai technológia tudományos fejlesztésének tudatos megakadályozása a felelős az egyre nyilvánvalóbb környezeti és gazdasági válságért.

    Reply
  17. Ismeretlen_169143

    Akik azzal dobálóznak, hogy “mínusz egy szavazat” meg hasonlók, csak azért mert egy pár főből álló kisvárosi szervezet helyi képviselőjelöltnek ajánlott egy kifogásolható embert, azok egyrészt nem értik a valóban demokratikus működésű pártot, másrészt soha nem is voltak az LMP hívei. Lehet kifogásolni ezt a dolgot, magam se értettem egyet vele, de egy apró folt miatt nem dobok ki egy egész gyümölcsöt. Arról nem beszélve, hogy a foltot kivágták. Aki így tesz, lelke rajta.

    Reply
  18. Ismeretlen_154044

    @Vámos Zsolt:

    Nem is értem miért indul a pártok versenyében az LMP, pláne mi bajuk mások politizálásával,amikor kampány helyett olvasgathatnák a Máté Evangélumát is.
    Aminek az idézett részletei alapján, simán lehetne hagyni, hogy a többi párt vigye el a fránya képviselői helyeket, hiszen honnan venné az LMP vagy a szavazók a bátorságot, hogy megítéljék őket…

    Reply
  19. Ismeretlen_10065

    @salytoskifli: Az a párt, ahol a központ nem tud mit kezdeni egy területi szervezet olyan döntésével, ami súlyosan károsítja országosan a szerveződés érdekeit, nem demokratikus, hanem hülye. Ráadásul, mint arra iii-nek rámutattam, nem igaz, hogy a központ nem vétózhatott volna, kezükben volt az ügy, csak ők “nem láttak morális rizikót” benne. Hát mások láttak.

    Az, hogy aki emiatt nem adták a KC-t az LMP-nek, nem is voltak LMP szavazók, az egy nagyon káros, önáltató mítosz az elempések részéről. Személyesen ismerek olyan embereket, akik tavasszal rájuk szavaztak, most azonban Egely kiverte a biztosítékot.

    Egyébként, felvetem, hogy ha a főpolgármesteri KC-k száma durván alulmúlja majd a kerületi jelöltekre leadott KC-k számát, nyugodtan neki lehet állni elszámoltatni a választmányt, mert a dolog jelentős részben az ő saruk lesz.

    Reply
  20. Ismeretlen_10065

    Ja és még az “LMP a legdemokratikusabb” gondolatkör margójára: személyesen ismerem a párt egyik fontosabb emberét, akinek rohadtul nem tetszett Egely jelölése, de nyilvánosan ezt nem mondhatta el a választmány döntése után. Hát nesze neked demokrácia.

    Reply
  21. Ismeretlen_140536

    @Vámos Zsolt
    “A belinkelt cikket elolvastam, s azt kell mondanom, hogy Egely György nagyon értelmes válaszokat adott az összes kérdésre.”
    IMHO
    <->
    “Tudja-e mérni az Egely-kerék komplett képviselőtestületek vitalitását, életerejét?

    Tudja. Volt is korábban egy ilyen nagyon furcsa kísérletünk az agykontrollosokkal. Ötszáz ember az előre megbeszélt irányba tudta forgatni a tőlük távolabb elhelyezett vitalitásmérőt. Piszkosul megpörgették.”

    IMHO: Ezt a választ Máté, Márk, Lukács és János együtt sem menti meg.

    Reply
  22. Waldi

    Amugy az LMP atomeromu ellenes vagy belattak, hogy a globalis felmelegedes jelenleg nagyobb problema? Allitolagos zold part letukre ezt meg sehonnan sem sikerult megtudnom 😀

    Reply
  23. Ismeretlen_27046

    @salytoskifli

    viszont az LMP is szavazatokból él, és nem csak a nagyon elkötelezettekéből, így én ezért figyeltem volna erre oda.
    tehát ha elfogadhatónak hozzuk is ki, akkor is káros nekik, és sztem feleslegesen.

    én pl nem dobtam ki a gyümölcsöt, d e azért felírtam ezt a fekete könyvbe (csupakisbetűvel ! :D:D )

    Reply
  24. Ismeretlen_153616

    Ugye ez a Vámos Zsolt egy troll?! Valaki nyugtasson meg, hogy nem LMP (vezetőségi) tag!
    Mert ha az, akkor az még rosszabb képet fest a pártról, mint Egely jelölése!

    Reply
  25. Adamsan

    Már Egelyvel is elásta ez a párt magát nálam. Ha Vámos úr a párt tagja, a bibliával érvelésével csak mélyebbre ásta magát nálam, már ha ez leghetséges.
    Hihetetlen, nincs egyetlen egy párt se, akire nyugodtan adnám le a szavazatomat…

    Reply
  26. fuhur

    @salytoskifli:

    ” másrészt soha nem is voltak az LMP hívei.”

    Természetesen. Értelmes ember nem lehet egy politikai párt híve. Nem azért szavaz valakire mert szereti, hanem mert hasznosnak találja a tevékenységét, és értelmesnek a terveit. Persze Ilyenből emberből sajnos kevés van az országban.

    @dolphin:

    “Személyesen ismerek olyan embereket, akik tavasszal rájuk szavaztak, most azonban Egely kiverte a biztosítékot.”

    Akkor már két ilyen embert ismersz, bár engem nem személyesen. 🙂

    Reply
  27. Ismeretlen_154044

    Vámos Zsolt csak egy outsider rajongója a pártnak, csak kicsit megtévesztő, ahogy “pártunk”-at ír.

    Őt nem terhelném a párt számlájára. A rajongóiról nehezen tehet egy párt, de a jelöltjeiről már igen.

    Reply
  28. Ismeretlen_154044

    @ment_a_lista

    Már sok helyen hallottam erről a goiga-agykontrollos kísérletről, van valakinek valami részletesebb leírása hozzá, mert nekem elég kamunak tűnik.

    Reply
  29. throwthisaway

    Én igazából a kétfarkú kutya párttól vártam volna, hogy mondjuk Égely-t indítja főpolgármesterjelöltnek… 🙂 De, végülis így is vicces volt.

    Reply
  30. méhészborz

    Ezen az oldalon mit keres az úgynevezett politika?
    Számomra ez nagy csalódás.
    Azért még beleolvasok, de ha ez lesz a tendencia, akkor nem érdekel tovább.
    Nahhh, most biztos jól megijedtek.

    Reply
  31. Ismeretlen_10065

    @méhészborz: Két esetben kerülhet elő itt politika: ha a tudományt érintő politikai döntések születnek, vagy ha áltudományok képviselői próbálják politikai befolyás révén a szubjektív valóságukat népszerűsíteni. Amúgy pedig ez nem kívánságműsor, hanem egy kedvtelésből csinált blog. Arról írunk általában, ami érdekel bennünket. Ha ez találkozik az olvasóink igényével, annál jobb. Ha nem, hát így esett…

    Reply
  32. Ismeretlen_169143

    Vámos Zsolt lehet hogy az LMP tagja, a vezetőségé biztos nem. Nem annak az alapján választják ki a tagokat, ki hogy viszonyul az ezoterikus tudományokhoz. Az övé is egy vélemény.

    @dolphin:
    Egely jelölése nekem is kiverte a biztosítékot, ahol lehet, elleneztem. A demokráciát félreértelmezed, az a többségi döntés elfogadását is jelenti. Nyilvánvaló, ha valaki szereti a pártját, akkor nem fogja nyilvánosan támadni a döntéseit. A párton belül semmi akadálya nem volt a tiltakozásnak, sokan meg is tették.

    Az alma-hasonlatnál nem tudom jobban kifejteni, miért tartom hülyeségnek, hogy egy ilyen eset miatt valaki csalódjon az LMP-ben. Az LMP-ben ettől az égvilágon semmi nem változott meg. Miért szavazott valaki tavasszal az LMP-re? Bármit is válaszolsz, ezek közül semmi nem változott meg Egely jelölésével. Se a programja, se a vezetői, se semmije. Ha valaki úgy gondolja, más jobban megérdemli a támogatását, tegye azt. Szavazz a szíved szerint, arra, akit a legjobbnak tartasz.

    Reply
  33. Ismeretlen_118303

    Én azért szavaznék az LMP-re, ha szavaznék, mert zöldek és nem túl konzervatívak (liberálisnak nem mondanám őket). Amik miatt például nem szavaznék rájuk : ha elborultan sötétzöldek, ha földön járás helyett álmodoznak, stb.

    A pártot az általa indított választható személyek is képviselik, nyilvánvalóan: a megválasztott személyek döntéseire kihat a személyiségük, az meg valamennyire látszik a cselekedeteiken. A párt döntéseire meg kihatnak a jelöltjeik döntései. Így még szép, hogy ez is számít nekünk.

    Sosem voltam nagy LMP-fan, de ők voltak az egyetlen elfogadhatóak a felhozatalban. Nálam az utolsó csepp a pohárban a GMO-hoz való hozzáállásuk volt, emiatt nem kaptak végül szavazatot tőlem. De ha az nem lett volna, Egely jelölése szintén megtette volna utolsó cseppnek.
    Nyilván ha amúgy nagyrészt azonosulnék a párt hivatalos céljaival akkor nem foglalkoznék ilyesmivel, de hát nem azonosulok vele, és szerintem sokan mások sem.

    Reply
  34. Bazsi

    @salytoskifli

    Nem a párt változott tavasz óta, hanem az én információim a pártról. Ezek alapján most úgy néz ki, lehet, hogy tavasszal tévedtem.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.