Evolution: Education and Outreach

A napokban új, ingyenesen elérhető havilap indult az evolúció iránt érdeklődő laikusok, és a tárgyat oktató tanárok számára, Evolution: Education and Outreach címmel. Az egyik főszerkesztője nem kisebb személyiség, mint a "pontozott egyensúly" egyik atyja, Niles Eldridge, a másik pedig testvére, Greg, aki középiskolai tanár.

Mint a két Eldridge a lap beköszöntőjében hangsúlyozza, a kezdeményezés nemes (és igencsak időszerű) célja a kutatók és a tanárok közti kommunikációra való platform létrehozása. Így aztán az újságban egyaránt fellelhetjük aktuális kutatások (pl. a HIV vírus molekuláris evolúciója) közérthető formába"rázott" változatát és különböző országok osztálytermeiből (és nemcsak) származó felmérések eredményeit, az evolúció fogadtatásáról.

 

5 thoughts on “Evolution: Education and Outreach

  1. bubuka

    ezaz, végre…
    Nálunk se ártana a Mindentudás Egyeteme mellé egy-két Öveges prof-szerű tanár aki gyerekeknek mesélne dolgokról.

    Reply
  2. Norb

    “…egy-két Öveges prof-szerű tanár aki gyerekeknek mesélne dolgokról…”

    Elméletileg ezért van tanárképzés.

    Reply
  3. primavis

    Mindentudás Egyeteme már nincs, de pl. őslénytanból egyetlen előadás sem hangzott el rajta mig működött! Márpedig evolúciót megértetni nélküle….
    Másrészt, nincs egyetlen olyan heti/havilap Mo-on amelyben egy 5-10 oldalnyi eszmefutatást valamilyen tudományismertető/népszerüsitő témáról közölni lehetne! A régiek (ÉT, TV, B,) is átmentek tudományos bulvárba, nyúlfarknyi hirekkel, riportokkal, újak meg nincsenek. Ez van…

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.