“Dr.” Vargha és társai

Az Indexen egy fantasztikusan jó cikk jelent meg a Bajor Imrét (félre)kezelő Vargha Zoltánról, amihez csak pár dolgot lehet hozzáfűzni (azon túl, hogy olvassátok el!):

 • ha még van valakinek kétsége, akkor érdemes a cink korábbi posztját is mellétenni
 • a szélhámosság ezen formája természetesen nem “hungarikum”, az általam már többször emlegetett Paul Offit könyv bemutatja, hogy nyomják ezt azok, akikhez képest Vargha egy láthatatan kifutófiú
 • az RTL Klub hamarosan orvosos talk-showt indít, Dr. Tóth címmel, és mint azt a comment:com-on írja sixx, ha a dolgot ihlető The Doctor Oz Show valamennyire kiindulópontnak tekinthető, gyanús, hogy ebben is hihetetlen mennyiségű csodapirulás bullshit fog elhangzani és mivel ezt akár milliók hallhatják, nap mint nap, népbutító hatása felér a Bajor-Vargha ügyével (magyar bulvársajtó, szevasz!)
 •  az Indexes cikkben szereplő Vargha bemutatkozó-videó pedig már-már Monty Python szinten van, de komolyan:

 

3 thoughts on ““Dr.” Vargha és társai

 1. unpopular.puffin

  Az a Paul Offit könyv érdekes olvasmány lehet.
  Az igaz, hogy Steve Jobs, is amiatt halt bele a rákjába, mert túl sokáig próbálta magát alternatívan gyógyítani?

  Reply
 2. pounderstibbons

  @unpopular.puffin:
  Kb. 9 hónappal korábban elkezdhették volna rajta a bizonyítottan hatásos kezeléseket, ha nem fordul az alternatív hókuszpókuszokhoz, és ez közrejátszhatott halálában, de biztosan nem tudni, hogy ha időben elkezdik, kigyógyult volna a rákból. Jobb esélye viszont biztos lett volna.

  http://www.telegraph.co.uk/technology/apple/8841347/Steve-Jobs-regretted-trying-to-beat-cancer-with-alternative-medicine-for-so-long.html

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük