Budapest Science Meetup – Február

Holnap nem szokványos felállással jelentekzik a Meetup: a Fogasházban rendezünk beszégetést a magyar tudományos ismeretterjesztés helyzetéről. Részletekről lásd alábbi plakát, annyi szomorú kiegészítéssel, hogy előre nem látott okok miatt végül az origótól lesz senki.

(A plakátdesignért köszönet strobnak.)

 

3 thoughts on “Budapest Science Meetup – Február

  1. Ismeretlen_89802

    Nos a bulvárosodáson kívül a második fő ok szerintem, hogy az ezzel foglalkozó kiadványoknak nincs megfelelő adatbázisa arról, hogy a különböző szakterületekkel, témákkal ki foglalkozik az országban! Gyakran képtelenek eldönteni, hogy melyik téma/hír jelentősebb tudományos szempontból. S ilyenkor a bulvár értékük a döntő szempont. Az idegennyelvű cikkek fordítása gyakran nemcsak félreérthető, de egyenesen félrevezető s így természetesen a tálalása is az.
    A referensekkel is dolgozó lapoknál (Természetvilága, Élet és Tudomány, NG, stb) ezek kiválasztása nem mindig megfelelő. Vagy nem ért közelebbről a témához, vagy előítéletes az illető s ez rendszerint az amúgy érdekes cikk elutasításához vezet. Jómagam is jártam úgy nem egyszer, hogy Mo-on egyedülálló lelettípusról ajánlottam fel rövid cikket, de bár előzetesen elfogadták, nem jelent meg s utólagos válaszra sem méltattak.
    Ami az online portálok (Index, Origo) tudomány rovatát illeti, az esetükben sem jobb a helyzet. Ráadásul az érdeklődés is rendkívül halovány irántuk, gyakran csak fikázni jönnek oda egyesek.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.