20 thoughts on “Tasi iskolába megy

  1. zerohu

    Pfff. Melyik hulye hivta meg ezt? Es ilyet csak ugy lehet? Mert nekunk is hivtak meg anno fogorvost, aki a helyes fogmosasrol beszelt, meg volt AIDS megelozesrol szolo eloadas is. De az ilyen Tasi felek szerencsere kimaradtak.

    Reply
  2. Ismeretlen_134551

    épp most olvasom az “új” könyvét, még mindig sejtmagos eukarióta képe van ‘Paley órája’ mellett… gouranga! 🙂

    Reply
  3. Caspi

    És én fél évvel ezelőtt még azt gondoltam, hogy már nem lehet az oktatás színvonalával alacsonyabbra süllyedni. És jött Tasi óriási távlatokat nyitva lefelé. 🙁

    Csak azt tudnám miért nem valami védett tanulós osztályba hívják osztani az észt, az legalább tényleg tanulságos lenne. A túlélő félnek… 🙂

    Reply
  4. tamaskodo

    Hat ettol sem lettem okosabb, negy es fel ereszen at csak az evoluciot taglalja. Harom perc jut arra, hogy kell hogy legyen egy ertelem aki a fajokat kitalalta, tervrajzokat letrehozta es megteremtette a fajokat.

    Peldak: dobozhajtogatas, fott etel keszitese… oltony ruha, hid, toronyhaz…

    21:3- ra gyozott

    Reply
  5. Jóska

    Remélem az adott iskola igazgatója hamarosan röpül, amiért butítja a diákjait! De sajnos ismerem a realitásokat.

    Úgy 5 éve, amikor még gimnazista voltam, még a Radnóti Gimnáziumba (Szeged elit gimnáziuma) is bejutott egy ilyen kétlábon járó sötétség előadni. Kíváncsiságból meghallgattam, és nem akartam hinni a fülemnek, hogy ilyesmi létezik a XXI-ik században! De hálistennek ott nem aratott túl nagy sikert, 1-2 diák nem volt teljesen elutasító, mi többiek viszont csak illendőségből nem fütyültük ki.

    Reply
  6. molcsa

    Ha valaki tudja, hogy melyik iskola ez, kommentelje be. Érdekes kérdéseket lehetne feltenni az igazgatónak a vezetése alatt álló intézményben folyó oktatási tevékenységről.

    Reply
  7. SexComb

    Ha belegondolok, hogy annak idején a szerepjátékot is milyen ferde szemmel nézték a suliban! Pedig annak a nevében is benne van, hogy “játék”, nem valóság. Itt meg nyugodtan fröcsögheti a marhaságait bárki, órán, gyerekeknek? Nem tudom, nem tilos véletlenül vallási előadást tartani egy kötelező tanóra keretében? Vagy az csak a “hülye amerikaiak” -nál van így?

    Reply
  8. Adamsan

    Hmm, engem ez marhára bosszant, a 3. videó után inkább abba is hagytam.
    “Kis szárnyaknak nincs haszna”, “Darwin nem tudott a sejt bonyolultságáról”,stb

    Valahogy nem hiszem el, hogy még senki se szólt neki, hogy többek közt ezek az állítások valótlanok. Hazudni gyerekeknek, ehhez vastag bőr kell.

    Reply
  9. sedith

    Engem nem is ez a félművelt kretén bosszant, hanem hogy beengedték egy iskolába. Gondolom, akkor az őket tanító tanárok hozzáállása is hasonló. Ez az, ami szomorú.

    Reply
  10. similarthings

    Szörnyű. Vajon tényleg milyen távlatokat fog ez megnyitni, vajon mi lesz a következménye ennek a folyamatnak? Egyáltalán észreveszi -e és felméri -e a veszélyeit a társadalom időben ennek a fajta intellektuális parazitizmusnak?

    Reply
  11. Ismeretlen_124057

    Fűztem egy megjegyzést a második videóhoz, erre a derék feltöltő kitiltott az accountjáról, a kommentelést megszüntette.

    Amikor egy ID kreacionista legközelebb a tudományos, evolucionista cenzúráról papol, nyugodtan tessék a képébe röhögni.

    Reply
  12. Ismeretlen_20867

    “Kiváncsi vagyok, hogy hogy reagálnak most a hatodik osztályos általános iskolások.”

    Lehetne ezt még fokozni:

    “Bölcsődei előadásaim annyira meggyőzőek voltak, hogy mikor befejeztem, szinte senkinek sem volt kérdése. Páran sírva fakadtak az előadás során – bizony előfordul az ilyesmi olyankor, hogyha életünk első három évét úgy éltük le, hogy hittünk a darwinizmusnak nevezett téveszmében.”

    Reply
  13. YoTi

    Üdv. mindenkinek!

    Sok kapaszkodót ad a kreacionistáknak Darwin könyveinek gyakori hibás fordítása. Ezt felismerve nem rég Kampis György tudományfilozófus újra lefordította a “Fajok eredete”-t. Gyakran okoznak apró értelmezési különbségek végzetes hibákat a végkövetkeztetés kialakításában. Valamint Darwin korának tudományos színvonalára és viszonyaira is figyelemmel kell lenni a fordításkor, amire Kampis György – állítása szerint – nagy hangsúlyt helyezett.

    Reply
  14. SexComb

    YoTi:
    Tapasztalataim szerint az átlag kreacionista Darwin műveit sem ismeri, tehát ez biztosan nem gátolja őket.

    Azon kívül valamiért szeretnek abból kiindulni, hogy amiről Darwin nem írt a könyvében, azt “nem tudja megmagyarázni az evolúció elmélete”. Ez kb. olyan, mintha a Hirosimai atomtámadást az alapján tagadni, hogy hát Newton sem írt soha a maghasadásról, tehát ez lehetetlen. Éppen ezért szép dolog a Fajok eredetét csócsálni még mindig, de azért azóta is tettek egy-két fölfedezést a biológusok.

    Reply
  15. kukulkan

    YoTi: Az a “nemrég” azért jó pár éve volt, emlékszem még gimis koromban olvastam a Kampis-féle fodítást, pedig annak lassan már több mint tíz éve. 🙂

    Szvsz amúgy meg a kreacionisták alapból nem is olvassák Darwin könyveit (meg mást sem), éppen ez a baj.

    Reply
  16. Gloucester

    „Idegesítenek, bosszantanak, felháborítanak” – mondja Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke az áltudományos humbugokról. Az elnök nemcsak azért bosszús, mert az áltudományok kihasználják a tudomány kemény munkával megszerzett presztízsét, hanem azért is, mert – ahogy ő nevezi – a „tudományos gagyi” az oktatásba is utat talált, például a Sulinet oldalán is rengeteg butaság található. Pálinkás bátorságot kíván mindenkinek, hogy fellépjen az ilyen nézetekkel szemben.
    Forrás:
    http://index.hu/tudomany/2010/02/27/csatat_vivtak_a_tudomanyos_gagyival/
    Tudjuk, hogy mire/kire gondolt.

    Reply
  17. Derwish

    “Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége”-nevezetű vallási szekta,most így próbál a táborába ragadni ártatlan,és érzelmileg kiszolgáltatott fiatalokat.Az igazi veszélyt ez jelenti,és nem az összetákolt intelligens tervező áltudományos maszlag.Alattomos és átlátszó az egész történet,nem véletlen,hogy Tasi azonnal levedli az indiai gúnyát,és átvedlik öltönyös-nyakkendőssé ,ha a IT ről tart előadást,azért,hogy elkerülje annak a látszatát,hogy az IT mögé bújtatva igazából újabb krisnásokat toboroz.Így könnyen bejut akár még az iskolákba,TV-kbe stb.Ez jelenti a fő problémát,és erre kell felhívni a figyelmet.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.