Darwinista terroristák – 2.

A Der Spiegel riporterei végre megkérdezték, a bennünket is régóta foglalkoztató kérdést: ha Harun Yahya (aka Adnan Oktar) – főállású kreacionista és cenzor – szerint, a terrorizmus gyökerei a valóban a darwinizmusban keresendők, mivel magyarázhatjuk az elmúlt évek azon merényleteit, amelyeket az Iszlám nevében követtek el. Tessenek kapaszkodni: 

"SPIEGEL ONLINE: Do you really think that someone like Osama bin
Laden, who justifies terrorist acts using the Koran and the alleged
ungodliness of the west, is following Darwinist ideas?

Oktar: Things are not what they seem to be. You do not see that
appearance and style in such people in their youth. Yet, when their
actual faith is scrutinized, it emerges that they are genuine
materialists and Darwinists. It is impossible for a person who fears
Allah to commit terrorist acts because of his faith. Such acts are
committed by people who were educated abroad, who received a Darwinist
education and who internalized Darwinism, but who later called
themselves Muslims. When scrutinized carefully, when their speech and
essays are carefully analyzed, we see that all these people are
Darwinists.
"

8 thoughts on “Darwinista terroristák – 2.

  1. Emich Szabolcs

    Engem az érdekelne inkább, hogy egy ilyen színvonalas blog, ahol számos valóban biológiával foglalkozó, érdekes írás jelent már meg, miért foglalkozik filozófiai kérdésekkel egyre gyakrabban.
    Ez a kreacionista vs. evolucionista kérdés érzésem szerint erősen túl van már lihegve.
    Hát már a kutatóknak is kell mindenképp egy ellenség kép?
    Biológiát még! 🙂

    Reply
  2. kuangeleven

    Egyszer nekem valaki elmagyarázta, hogy a világon a legnagyobb kommunista Jézus volt. Csak ő félig-meddig viccnek szánta.

    Ez egyébként a “Egy igazi skót nem…” címszó alatt futó klasszikus érvelési baklövés. A Korán tele van olyan passzusokkal, melyek igenis felhasználhatók a terrorizmus igazolására. Amíg valaki nem képes túllépni a fekete-fehér gondolkodáson nem lehet komolyan venni sem politikailag, sem filozófiailag, pláne nem tudományosan.

    Viszont az igaz, hogy az egész kreacionista vitának semmi köze a tudományhoz.

    Reply
  3. bubuka

    tudtommal az oldal apropója éppen az evó-id vita. egyébként meg nincs túllihegve, elég nagy hangon nyomják a kreacionisták a propagandát, kell a balansz

    Reply
  4. primavis

    ha másért nem, de azért mindenképpen, mivel az élővilág fejlődését, illetve azt amit ma látunk belőle és amivel a biológia foglakozik, nem mindegy, hogy milyen szemszögből nézzük! A különböző sejttipusokat/szöveteket/szerveket/élőlényeket nem lehet attól elvonatkoztatva vizsgálni (illetve lehet, de az csupán egyszerű leirás, leltározás ), hogy ne foglakozzunk vele: miért olyanok amilyenek, miben és miért különböznek, s hogyan tovább. Ezekre a kreacionizmus semmiféle választ nem ad, legfeljebb: mert, csak, azért. ha neked ez elég, az a te dolgod…másnak meg nem.

    Reply
  5. Nakedape

    én spec a biológia “filozófiai vonatkozásai” miatt mentem biológusnak, úgyhogy nekem belefér 🙂
    legyen mindenféle post (csak sok 🙂 )

    Reply
  6. Ismeretlen_10065

    Szabolcs, I beg to differ. Az, hogy HY egyetlen porcikaja sem normalis, az aligha erint barmilyen filozofiai problemat. Az sem, hogy penze altal Torokorszagban kifejezetten, mashol pedig egyre inkabb igyekszik a tudomanypolitikat befolyasolni, viszont ezek olyan dolgok, ami mellett nem lehet elmenni, ha valoban fontos barki szamara a tudomany.

    Ez nem azt jelenti, hogy ezutan nem lesz biologiaval foglalkozo poszt. (Mondjuk idohiany miatt a napokban nem, de ez mas kerdes ;-)). De a blogba minden olyasmi is belefer, ami a tudomanyt erinti, nagyobb altalanossagban.

    Reply
  7. Ismeretlen_52027

    Kifejezetten azért olvasom a blogot (révén én nem vagyok biológus), hogy értesüljek a kreacionista hordák különféle hadműveleteiről az értelmes gondolkodással szemben. Nem elégszek meg annyival, hogy “hülyék és kész”, valóban az a helyzet, hogy ha ők nyomatják az áltudományos maszlagukat, akkor a hozzáértőknek a felelőssége és kötelessége ezek lereagálása. Ez bizony biológia téma, várjuk az ID-sek végső kiszelektálódását!:)

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.