Beware of the Beleiver

      3 hozzászólás Beware of the Beleiver című bejegyzéshez

Asszem kétégtelen, hogy ez eddig az év viral videója. Még elég megosztottak a kedélyek, hogy az "Expelled" című, egy átlagos Harun Yahya hakninál csak hangyányit jobb kreacionista próbálkozás PR-jára készült, vagy pont hogy nem. Mindenesetre, a téma elég komoly ismeretét igényli, hogy a videó minden apró észletét értékelhessük: a "főszereplő" Dawkins, PZ Myers (!oktopuszos sapkával! ;-))), Sam Harris, Dan Dennett, Christopher Hitchens és Eugenie Scott mellett, a háttér animációk kronológiailag lefedik az evolucionista-kreacionista vita főbb állomásait, Paley, Sam Wilberforce és Thomas Huxley, a Scopes perrel elhíresült Clarence Darrow és William Jennings Bryan egyaránt fel-fel tűnik egy-egy snitt erejéig.



3 thoughts on “Beware of the Beleiver

  1. Ismeretlen_37303

    Szerintem vicces. A Dawkins tud olyan pöffeszkedő hólyag lenni, hogy ezt megérdemelje.
    Ami viszont érdekesebb az a Huxley-Wilberforce vita és az, hogy annak miként változott a megítélése az idővel. Úgy tűnik, hogy egy kicsit hasonló az eset Petőfi múzeumi szavalatához. Huxley nagy győzelméről ugyanis csak egy másfél évvel az esemény után keletkezett beszámoló beszél, a közvetlen azután írottak egyáltalán nem beszélnek egyértelmű evolucionista diadalról.

    Reply
  2. bubuka

    azt nem tudja valaki, hogy az elején lévő mikroszkópos fickó, és a Darwin-halas “Big Gadget, it’s Little Tool..” figura kicsoda?

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.