És mégis lyukas a Föld…?!?

Ha valaki már találkozott a Fiatal-Föld Kreacionisták (Young Earth Creationists) képzengéseivel, vagy szembesült a geocentrikus világnézethez ma is szigorúan ragaszkodók delíriumával, akkor már-már hajlamos lehet azt hinni, hogy látta a vak hit és a tények iránti teljes ignorancia felső határát.

Pedig dehogy. Mert akkor ott van még a Föld laposságát ma is fenntartó, az űrből készült összes fotót globális hoaxnak tartó csapat, vagy mint arra Umberto Eco a mai Guardian-ben közölt publicisztikájában rámutat, a Föld üregességében (Hollow Earth Theory) hívők.

Utóbbiak ráadásul nem is ülnek tétlenül, expedíciót szerveznek az Északi-sarkra, hogy onnan a Föld konkáv részébe behajózzanak. Gondolom arra bazírozva, hogy sokakban nagyon mély nyomott hagyott az "Utazás a Föld középpontja felé" gyermekkori olvasása, felajánlják, hogy szerény 20 000 USD (plusz repcsijegy és szállás Moszkvában) leperkálása ellenében bárki velük tarthat. Indulás jövő év júniusában. (Hmmm, már előre kíváncsian várom, hogy mivel állnak majd elő július 20-án, miért nem sikerült a lejáratot megtalálniuk … vagy minimum a "bentről" számazó exotikus állatok maradványait …;-))

3 thoughts on “És mégis lyukas a Föld…?!?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.