Hogyan készülnek az összeesküvés-elméletek?

Mind tudjuk, hogy a Monsanto bejáratott ősgonosz, a sötétzöld aktivista-komplex változatos módokon hergel a cég ellen a kilencvenes évek óta, gyakorlatilag teljesen alaptalanul. Ez egyfajta újkori mítoszgyártásként értékelhető. Ha egyszer egy ilyen népmese kialakult, elterjedt, a többség ismeri, akkor nagyon nehezen irtható ki a köztudatból, legyen bármilyen elképesztő hazugság is.

Ma erre mutatok egy tökéletes példát. A Monsanto nevű cég nem létezik. Még 2016 -ban egyeztek meg a felvásárlásáról, a Bayer vette meg, erre 2018 -ban bólintottak rá az illetékes hatóságok. Ugyanekkor a Bayer be is jelentette, hogy megszünteti a márkanevet is. Ha csak a Wikipediáig elmegyünk, máris megtalálhatjuk ezt a titkos adatot.

Ennek ellenére a sajtóban azért ment egy kört egy csodálatos hír. Ukrajnában ugyanis 2021 nyarától külföldiek is vehetnek termőföldet. Természetesen a sajtó azért csak megpörgette a hírhamisítás legfelső fokát és megírta, hogy többek között a Monsanto hatalmas területeket vásárolt fel Ukrajnában. Kerek három évvel a megszűnése után.

Láthatóan a valóság egy cseppet sem zavarja ezeket az összeesküvés-elméleteket. Ezer év múlva is vidáman fog Monsantózni a művelt közönség, ahogy Akhilleuszt és Odüsszeuszt is a mai napig emlegetjük. Csak mondjuk az EU mezőgazdaságát szabályozó törvényeket nem az Íliászból vezetjük le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.