Könyvajánló: Zöld GMO-k

      1 hozzászólás a(z) Könyvajánló: Zöld GMO-k bejegyzéshez

1116356_5.jpgA napokban jelent meg Dudits Dénes és Györgyey János új könyve, a Zöld GMO-k. A szerzők nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint hogy közérthetően, átlagemberek számára elmagyarázzák, mik is azok a genetikailag módosított élőlények, hogyan készülnek, mire használhatóak és mindezek mellett megpróbálják összefoglalni mi is az a körülöttünk dühöngő GMO-vita.

A könyv meglepően jóra sikerült, nem ragadnak le az elméleteknél, egyszerűen csak rengeteg példán keresztül mutatják be, hogy mik is azok a GM-növények, mennyi mindenre használhatóak.Érdemes elolvasni a könyvet, mert bár elég rövid, rengeteg érdekes megoldást tartalmaz, a legkülönbözőbb GM-növényekről olvashatunk benne, a szárazságtűrőtől a módosított keményítőt termelőig.

Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom, aki meg akar ismerkedni a jelenleg rendelkezésünkre álló génmódosított növényekkel.

1 thought on “Könyvajánló: Zöld GMO-k

  1. Tgr

    Ha a tudománynépszerűsítő könyvemtől el akarnám riasztani az összes olyan potenciális olvasót, aki előtt szükséges a tudomány népszerűsíteni, én is pont ilyen borítót adnék neki.

    (A szerzők mentségére legyen mondva, az egész Pont sorozat ilyen, valószínűleg nem sok választásuk volt; de úgy néz ki az egész, mint egy egyetemi jegyzet, brr.)

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.