Kardos Gábor posztmodern evolúciója

Eljött az ideje, hogy egy kicsit helyre álljon az egyensúly és ne csak a kreacionistákat ekézzem az evolúció félreértelmezése miatt, hanem az ideológiai paletta egy teljesen másik oldalát is. Míg a vallási fundamentalisták a moralitás halálát vélik kiolvasni az evolúciós elméletből, addig hiperaktív zöld civilek az emberi felsőbbrendűség gondolatának hirdetését, madárholokausztot és hasonló finomságokat tulajdonítanak Darwin elképzelésének.
A post apropóját a Transindexen megjelent, Kardos Gábor által jegyzet iromány és a körülötte kialakult vita adta:

Kardos Gábor – Mégis, kinek az evolúciója? (Az evolúciós ideológia tudománytalanságáról)
Markó Bálint – Evolúciós pösszenetek (Darwin Karcsi, a terrorista)
Kardos Gábor – Az ökológiától a világvédelemig
végül pedig jómagam belekibicelése.

(Megj: A válaszomat két külön emilből ollózta össze a szerkesztő és ez érezhető is rajta a redundanciák miatt. Sorry, de azért a lényeg benne maradt.)

6 thoughts on “Kardos Gábor posztmodern evolúciója

  1. Ismeretlen_28580

    Nekem K.G.-t olvasni fizikai fájdalmat okoz.
    Filozófus barátaim csak akkor beszéltek ennyire hevesen és összevissza, mikor jó sok bort megittunk. Hmmm… (hunyorítva elgondolkodik)

    Reply
  2. magamura

    Megáll az ész. Egyébként mi az a madárholokauszt?

    Egyébként meg tudsz adni egy emailcímet, ahova át tudnék küldeni egy Critical Bimassal kapcsolatos scannelt oldalt?

    Tudom, hogy korában már megadtad, de most eltűnt.

    címem: név kukac gmail.com

    Reply
  3. Ismeretlen_10065

    Ha jól tévedek madárholokauszt kapcsán KG arra gondol, hogy a madárinfluenza miatt egy csomó szárnyast lemészároltak az elmúlt hónapokban. Persze a való világban ez azért történt, hogy a többi madarat megmentsék, de kicsire nem adunk, a nagy meg nem számít a jelek szerint… 😉

    Reply
  4. KG

    Véletlenül találtam rá erre a belterjesnek tűnő fórumra. Gondolom a szerkesztő mindent posztmodernnek nevez, amit nem ért, így az általam kifejtett kritikai koncepciót is. Csupán jelzem, hogy ezek a kommentárok olyannyira szerzőik előítéleteiről szólnak, mintha nem is olvasták volna a cikket. Vagy nem értették. Kár. A darwinisták mintha dogmatikusabbak lennének és kevésbé bírnák a kritikát mint a kreacionisták… Nem mintha érdemes lenne belemenni egy olyan ideologikus vitába mint e két táboré. Jobb egyszerűen továbblépni.

    Reply
  5. Ismeretlen_10065

    KG, a legnagyobb baj, hogy a jelek szerint még csak el sem gondolkoztál azon, amit írtunk neked (már ha egyáltalán elolvastad válaszainkat). Tudod a biológusok is emberek: ha nagy arccal leszólod őket, olyan témában amiről láthatóan fogalmad sincs, akkor ne csodálkozz, ha nem finomkodva fogják kijavítani durva tárgyi tévedéseidet.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.