I’m not fat, I’m big boned infected (?)


Baktériumok
okoztak már meglepetéseket
olyan betegségek terén ahol senki nem számított mikrobiális összetevőre, és lehet, hogy hamarosan a néhány adenovírusról is kiderülnek huncut dolgok.
Jómagam kategorikusan azok közé tartozom, akik csak idegesek lesznek amikor veszélyesen túlsúlyos emberek arra hivatkoznak, hogy “ők betegek” és azért kénytelenek szinte folyamatosan enni. Minimális önmegtartóztatás kaja ügyben és rendszeres mozgás általában pont elég ahhoz, hogy az ember normális keretek között tartsa a súlyát. Azonban, ha egy új kutatás megerősítést nyer, akkor lehet, hogy némi revidiálásra szorul a nézetem, mert az elhízásnak is lehet egy fertőzéses komponense. A Scientific American honlapja számol be egy olyan kutatásról, ahol elég meggyőző összefüggés mutatkozott bizonyos adenovírussal (Ad-36 és Ad-37) való fertőzöttség és a szervezetben felhalmozott zsír között. A kísérletben vizsgált túlsúlyos emberek általában (de nem mindig) Ad-36-al fertőzöttnek bizonyultak, ráadasául amikor fiatal csirkéket fertőztek meg a Ad-37-el, három és fél hét után a fertőzött állatok testében kétszer annyi zsír halmozódott fel, mint a nem fertőzött kortársaikban.
Namost, ha az eredmények megerősítést is nyernek, ez azért koránt sem jelenti azt, hogy nyugodtan hátradőlhetünk, mert mindegy. A vírus max. az elhízásra való hajlamot növeli, de még így is kettőn áll a vásár: a valódi elhízáshoz szükség van jópár kiadós zabálásra is….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.